Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Kuala Lumpur

Aankomst AziePosted by Madeleine Hardus Tuesday, April 17 2007 16:46:04

Lieve allemaal,

Zondagavond zijn we richting Indonesië gevlogen. Het was moeilijk om afscheid te nemen en ik was ook een beetje zenuwachtig om weg te gaan… Maar de reis is allemaal goed gegaan, we hadden alleen verwacht in een toestel van Malaysia Airlines te zitten, zaten we in een KLM toestel (dus niet een leuke film uitzoeken op je eigen schermpje..) en we zaten ook nog eens tegen een muur aan waardoor we niet lekker naar achteren konden gaan met onze stoelen. Ach, het was maar 12 uur vliegen, ;-)

Maandagmiddag kwamen we aan in KL. Het vliegveld ziet er chique en modern uit en het was even zoeken naar onze bagages. Je gaat namelijk eerst met een airport treintje, waarna je vervolgens nog een stukje moet lopen. Nadat we onze bagage opgehaald hadden, zijn we met de airport taxi naar een hotel gegaan. Op het vliegveld hadden we even gekeken waar we wilden slapen en kwamen uit op Pondok Lodge in het gebied de Golden Triangle (thanks gerold voor de LP kopietjes!). Maar….onze taxichauffeur wist niet waar het was en begon zich al heel druk te maken en zei dat we duidelijker moesten zijn etc. etc… Grappig om een Hindoestaans iemand te zien die zich zo druk aan het maken was, maar niet grappig dat we van taxi moesten wisselen met al onze bagage en nog extra moesten betalen. De tweede taxichauffeur wist het gelukkig heel goed en was ook erg aardig. Uiteindelijk was het niet erg om wat meer te betalen, want we hielden er nu wel een beter gevoel aan over.

Pondok Lodge is een basic ‘hotelletje’, die Hindoestaans is ingericht. Deze inrichting creëert een prettige sfeer. Het is wel een groot verschil met Indonesische hotelletjes. Hier hebben we een gedeelde douche en toilet met een redelijke kamer voor 65RM, dus dat is ongeveer 20 dollar. In Indonesië heb je voor dit geld zeker wel wat meer luxe. Ik denk dat we in dit opzicht wat verwend zijn, haha.

Gisteren hebben we niet veel meer gedaan, we waren pas laat in onze lodge en na het eten vrijwel meteen naar bed gegaan. Vandaag zijn we veel actiever geweest. Eerst hebben we behoorlijk wat shopping malls gezien (maar ik denk bij lange na niet de helft van wat ze hier hebben!!) op zoek naar een fotocamera en nog wat andere dingen. De prijzen vielen ons wat tegen, want er is niet echt heel veel verschil met NL en de technologie is niet echt veel verder. We hebben wel een externe harddisk gekocht zonder adapter, die je zo kan aansluiten op je computer van 120 GB, als je meer geheugen wilde was het gelijk een stuk groter met een adapter.
Na deze technologische wandeltocht zijn we naar Chinatown gegaan om te lunchen. Hier hebben we heerlijk, maar erg heet gegeten bij een restaurant waar alleen maar Aziaten aan het eten waren (wat laat zien dat het eten goed is). Hier heb ik, sinds lange tijd, mijn eerste kokosnoot gedronken en gegeten!!

Na Chinatown zijn we met de trein en de metro naar de grootste shopping mall geweest in zuidoost Azië: Mid-valley Mega Hall. Dit is een erg moderne shopping mall, met alleen maar luxe producten, waar we weer veel hebben gekeken naar nieuwe technologische apparatuur. En tussendoor heerlijk bij Haagen Dasz (jaja dat hebben ze hier ook!!), wat gedronken en natuurlijk ijs gegeten.

Nu zijn we even aan het bijkomen in onze kamer, waar Adriano zijn boek (Pris en Rene, hij vindt het een erg leuk boek!) aan het lezen is. Morgen gaan we waarschijnlijk nog even naar Kuala Lumpur City Garden, daarna weer naar het vliegveld, op naar Jakarta.

kus Madeleine

Fotos:

1. Adriano in onze kamer

2. Jl. Bukit Bintang

3. In een van de grote shopping malls (Lot10)

4. Zie je de mensen ramen wassen??

5. Heerlijk van een sap genieten...

  • Comments(9)//madeleine.orangutan.nl/#post1