Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Einde eerste seizoen

Project in progressPosted by Madeleine Hardus Saturday, February 02 2008 23:27:49

Hallo lieve mensen,

Het eerste seizoen van veldwerk zit erop, in augustus/september dit jaar ga ik aan mijn tweede seizoen beginnen. Het was een erg goed seizoen voor datacollectie en een dag voor kerstmis kreeg ik nog een cadeau! Yet & Yeni die een slow loris vingen en opaten!! Ik heb het erg goed op beeld gekregen en het wordt ongeveer een keer per jaar waargenomen in Ketambe. Het was super!

Verder wil ik nog zeggen dat we veel hebben kunnen doen in Balai Lutu, Ketambe via onze Stichting. We zijn o.a. bij de basisschool geweest en we hebben ze voorzien van kleurboeken (in samenwerking met Great Ape Trust of Iowa) en van veel lesboeken/materiaal en sportmateriaal. Als je meer hierover wilt lezen kan je naar onze website gaan, nog niet alles staat erop, maar wel de hoofdkopjes van onze recente acties! (news & events)

Natuurlijk is er veel meer gebeurd in kamp, zoals meer bruiloften in Balai Lutu en Medan, een begrafenis van onze kokkin, een trekking naar de hot springs en waterval met Gerold en Nina, mensen in kamp die vogels jagen en vissen doden in de rivier dmv een batterij en generator, bezoek van Serge (mijn co-promotor) en Rob (directeur van het orang-oetan onderzoek in Great Ape Trust) en onze laatste avond met veel eten en een bezoek van bijna alle leraren en een groep met kinderen die een traditionele dans hebben opgevoerd voor ons in prachtige kledij.

Ik zal wat fotos laten zien van een aantal gebeurtenissen. (fotos komen later, internet is erg langzaam hier).

Veel van jullie zie ik al volgende maand!

Liefs Madeleine

  • Comments(2)//madeleine.orangutan.nl/#post15