Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Batumbelin II

Begin Tweede SeizoenPosted by Madeleine Hardus Tuesday, February 17 2009 19:54:48

Voorlopig is nu het onderzoek in Batumbelin Quarantaine Center afgelopen. Morgen vertrek ik naar Sampan Getek waar Adriano al drie weken bezig is. Hier gaat mijn conditie op de proef gesteld worden want om 5 uur in de ochtend is het de bedoeling om te vertrekken om op tijd bij het nest te zijn en ik geloof dat het normaal is dat je pas na 7 uur ’s avonds terug komt van het volgen.. Let’s see!

Het onderzoek in quarantaine is goed gegaan, nu is het tijd om de data te analyseren en zien wat voor innovatieve resultaten eruit komen!! Quarantaine was een goede ervaring maar ook zeker confronterend. Hieronder nog wat foto’s:

Beckham die onder andere water spuugt om je aandacht te trekken.

Volgens mij kan er een stelletje gevormd worden Barcelona + Beckham. We hadden Barcelona Jengkol gegeven, iets wat ze nog nooit gegeten heeft en dit doet ze er mee!

Als ze eten krijgen wat ze niet kennen ruiken ze er altijd aan zoals Mutia hieronder doet.

Leuser is de orang-oetan die meer dan 70 kogels in zijn lichaam heeft en het verbazingwekkend genoeg overleeft heeft. Hij is wel blind wat je op deze foto kan zien. Je kan ook zien aan zijn onderlip dat hij om eten vraagt.

Geweldig nieuws voor 10 orang-oetans! Ze zijn verplaatst naar Jambi waar ze worden vrijgelaten. Een lange rit voor de orangs van 2 dagen, maar daarna zijn ze vrij! Er was nationale en internationale (NBC News America) media aandacht hiervoor en Emma is een van de gelukkigen:

Helaas twee dagen na de verplaatsing van de 10 orang-oetans kwamen mensen van de politie aan met in hun auto een orang-oetan. Virina is een wilde orang-oetan die volgens verhalen bij een plantage op de grond liep en in een zwijnen val terecht kwam. Na onderzoek van Rachmad heeft ze ook wat kogels en is ze waarschijnlijk ook gebeten door honden. De wonden zien er verschrikkelijk uit, ze is hieraan behandeld. Hopelijk genezen ze snel.

De rest zijn foto’s van andere prachtige en rare dieren die hier voorkomen, van de omgeving en kinderen in het dorp.

  • Comments(3)//madeleine.orangutan.nl/#post20