Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Kuala Lumpur

Aankomst AziePosted by Madeleine Hardus Tuesday, April 17 2007 16:46:04

Lieve allemaal,

Zondagavond zijn we richting Indonesië gevlogen. Het was moeilijk om afscheid te nemen en ik was ook een beetje zenuwachtig om weg te gaan… Maar de reis is allemaal goed gegaan, we hadden alleen verwacht in een toestel van Malaysia Airlines te zitten, zaten we in een KLM toestel (dus niet een leuke film uitzoeken op je eigen schermpje..) en we zaten ook nog eens tegen een muur aan waardoor we niet lekker naar achteren konden gaan met onze stoelen. Ach, het was maar 12 uur vliegen, ;-)

Maandagmiddag kwamen we aan in KL. Het vliegveld ziet er chique en modern uit en het was even zoeken naar onze bagages. Je gaat namelijk eerst met een airport treintje, waarna je vervolgens nog een stukje moet lopen. Nadat we onze bagage opgehaald hadden, zijn we met de airport taxi naar een hotel gegaan. Op het vliegveld hadden we even gekeken waar we wilden slapen en kwamen uit op Pondok Lodge in het gebied de Golden Triangle (thanks gerold voor de LP kopietjes!). Maar….onze taxichauffeur wist niet waar het was en begon zich al heel druk te maken en zei dat we duidelijker moesten zijn etc. etc… Grappig om een Hindoestaans iemand te zien die zich zo druk aan het maken was, maar niet grappig dat we van taxi moesten wisselen met al onze bagage en nog extra moesten betalen. De tweede taxichauffeur wist het gelukkig heel goed en was ook erg aardig. Uiteindelijk was het niet erg om wat meer te betalen, want we hielden er nu wel een beter gevoel aan over.

Pondok Lodge is een basic ‘hotelletje’, die Hindoestaans is ingericht. Deze inrichting creëert een prettige sfeer. Het is wel een groot verschil met Indonesische hotelletjes. Hier hebben we een gedeelde douche en toilet met een redelijke kamer voor 65RM, dus dat is ongeveer 20 dollar. In Indonesië heb je voor dit geld zeker wel wat meer luxe. Ik denk dat we in dit opzicht wat verwend zijn, haha.

Gisteren hebben we niet veel meer gedaan, we waren pas laat in onze lodge en na het eten vrijwel meteen naar bed gegaan. Vandaag zijn we veel actiever geweest. Eerst hebben we behoorlijk wat shopping malls gezien (maar ik denk bij lange na niet de helft van wat ze hier hebben!!) op zoek naar een fotocamera en nog wat andere dingen. De prijzen vielen ons wat tegen, want er is niet echt heel veel verschil met NL en de technologie is niet echt veel verder. We hebben wel een externe harddisk gekocht zonder adapter, die je zo kan aansluiten op je computer van 120 GB, als je meer geheugen wilde was het gelijk een stuk groter met een adapter.
Na deze technologische wandeltocht zijn we naar Chinatown gegaan om te lunchen. Hier hebben we heerlijk, maar erg heet gegeten bij een restaurant waar alleen maar Aziaten aan het eten waren (wat laat zien dat het eten goed is). Hier heb ik, sinds lange tijd, mijn eerste kokosnoot gedronken en gegeten!!

Na Chinatown zijn we met de trein en de metro naar de grootste shopping mall geweest in zuidoost Azië: Mid-valley Mega Hall. Dit is een erg moderne shopping mall, met alleen maar luxe producten, waar we weer veel hebben gekeken naar nieuwe technologische apparatuur. En tussendoor heerlijk bij Haagen Dasz (jaja dat hebben ze hier ook!!), wat gedronken en natuurlijk ijs gegeten.

Nu zijn we even aan het bijkomen in onze kamer, waar Adriano zijn boek (Pris en Rene, hij vindt het een erg leuk boek!) aan het lezen is. Morgen gaan we waarschijnlijk nog even naar Kuala Lumpur City Garden, daarna weer naar het vliegveld, op naar Jakarta.

kus Madeleine

Fotos:

1. Adriano in onze kamer

2. Jl. Bukit Bintang

3. In een van de grote shopping malls (Lot10)

4. Zie je de mensen ramen wassen??

5. Heerlijk van een sap genieten...

  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mams Wednesday, April 18 2007 02:08:53

Hallo lieve Schat en lieve Adriano,

Heerlijk om je vanmorgen gesproken te hebben, waarschijnlijk ben je nu al in Jakarta! En leuk zeg om even een impressie te krijgen waar jullie zoal geweest zijn !Enne wat 'n luxe hotel en voor zo'n weinig geld!!!Fijn dat alles oke is en ontzettend leuk zo'n blog. Jullie flyers vliegen de deur uit, hopelijk het geld ook naar jullie stichting!! Zonet heeft er nog een cliente 5 euro gedoneerd! Ga zo door, mensen...dacht ik, zodat als jullie terug zijn je die varken niet meer kunt tillen!! Storten maar !!! Nu lieve schatten tot mails succes en heel veel liefs van Mams.

Posted by Jan Wednesday, April 18 2007 01:58:29

Hoi Madeleine,

Door de hectiek van jeweetwel..helemaal vergeten jullie beide een hele fijne, succesvolle en inspirerende reis/tijd toe te wensen. Bij deze dus.

Zo te lezen is de start hoopgevend.

Lieve groeten,

Jan&Marja

Posted by Jan Wednesday, April 18 2007 01:58:28

Hoi Madeleine,

Door de hectiek van jeweetwel..helemaal vergeten jullie beide een hele fijne, succesvolle en inspirerende reis/tijd toe te wensen. Bij deze dus.

Zo te lezen is de start hoopgevend.

Lieve groeten,

Jan&Marja

Posted by Jan Wednesday, April 18 2007 01:58:28

Hoi Madeleine,

Door de hectiek van jeweetwel..helemaal vergeten jullie beide een hele fijne, succesvolle en inspirerende reis/tijd toe te wensen. Bij deze dus.

Zo te lezen is de start hoopgevend.

Lieve groeten,

Jan&Marja

Posted by Janneke Tuesday, April 17 2007 21:10:22

Oh ja, en de groeten aan krullebol natuurlijk! :)

Posted by Janneke Tuesday, April 17 2007 21:09:56

heeej, leuk om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen! Beetje jammer dat de prijzen niet veel goedkoper waren en de technologie niet veel verder... maar hopelijk wel een goeie camera gekocht? Vandaag vliegen jullie door geloof ik. Nou heel veel succes en tot lezens!

Veel liefs, Janneke

Posted by Elke Tuesday, April 17 2007 20:39:21

He Madeleine,

Leuk om je verhaal te lezen en de foto's te zien. Vooral veel foto's plaatsen zodat we een goeie indruk kunnen krijgen. Veel plezier de komende tijd en ik wacht de volgende verhalen af...

Dikke kus van Elke

Posted by Indra Tuesday, April 17 2007 20:35:12

hee lieve Madeleine,

wat fijn dat je een blog hebt - hoewel je in je vorige mail al aangaf binnenkort nogal verstoken te zijn van contact toch leuk om een impressie te krijgen van je aankomst in het verre Azie. Wat ben je toch een dapper nichtje, en je zus trouwens ook! Ik wil je heel veel genieten, sterkte & inspiratie toewensen, en natuurlijk liefde - dat zal wel lukken nu je samen met je geliefde aan de slag kunt gaan. Veel kusjes ook van Wolfje, liefs Indra

Posted by Sabine Tuesday, April 17 2007 20:23:57

He Madeleine, Klinkt helemaal top daar in KL. Ben er een paar jaar geleden ook geweest. Heel fijn al die winkelcentra. Hier in Sydney zit er tegenover mijn huis ook eentje. De grootste van Australie. Soms verdwaal je er gewoon in. Maar heb er mijn weg al in gevonden. Hoop dat je een geweldige tijd gaat krijgen daar. En ik blijf je blog in de gaten houden.

X Sabine