Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Einde eerste seizoen

Project in progressPosted by Madeleine Hardus Saturday, February 02 2008 23:27:49

Hallo lieve mensen,

Het eerste seizoen van veldwerk zit erop, in augustus/september dit jaar ga ik aan mijn tweede seizoen beginnen. Het was een erg goed seizoen voor datacollectie en een dag voor kerstmis kreeg ik nog een cadeau! Yet & Yeni die een slow loris vingen en opaten!! Ik heb het erg goed op beeld gekregen en het wordt ongeveer een keer per jaar waargenomen in Ketambe. Het was super!

Verder wil ik nog zeggen dat we veel hebben kunnen doen in Balai Lutu, Ketambe via onze Stichting. We zijn o.a. bij de basisschool geweest en we hebben ze voorzien van kleurboeken (in samenwerking met Great Ape Trust of Iowa) en van veel lesboeken/materiaal en sportmateriaal. Als je meer hierover wilt lezen kan je naar onze website gaan, nog niet alles staat erop, maar wel de hoofdkopjes van onze recente acties! (news & events)

Natuurlijk is er veel meer gebeurd in kamp, zoals meer bruiloften in Balai Lutu en Medan, een begrafenis van onze kokkin, een trekking naar de hot springs en waterval met Gerold en Nina, mensen in kamp die vogels jagen en vissen doden in de rivier dmv een batterij en generator, bezoek van Serge (mijn co-promotor) en Rob (directeur van het orang-oetan onderzoek in Great Ape Trust) en onze laatste avond met veel eten en een bezoek van bijna alle leraren en een groep met kinderen die een traditionele dans hebben opgevoerd voor ons in prachtige kledij.

Ik zal wat fotos laten zien van een aantal gebeurtenissen. (fotos komen later, internet is erg langzaam hier).

Veel van jullie zie ik al volgende maand!

Liefs Madeleine

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rita Saturday, February 23 2008 12:11:07

Hallo Madeleine en Adriano, nou nog even en jullie staan weer op Hollandse bodem. En wat een ervaring rijker zijn jullie weer zeg. Zoveel avonturen meegemaakt, voorlopig even genoeg voor een lange tijd !! Anyhow het zal wel heel apart geweest zijn om drie weken daar in stilte te hebben gezeten. Genoeg in het koppie denk ik zo. Een plaats geven, bezinken enzomeer. Vele mooie foto`s van Thailand dat wordt eindeloos vertellen met prachtige beelden. Ben reuze benieuwd naar alles. Geniet nog even van de laatste weken. dikke kus uit Gouda H,S,L,R. :):):):)

Posted by Mam en Paps Sunday, February 03 2008 06:48:01

Hallo lieve schatten,

Ik dacht ik ga even op jullie site kijken of er nog iets nieuws opstaat...en ja hoor,

ben zeer benieuwd naar de film van Yet en Yeni, wel fijn he dat je zo'n prachtig

apparaat hebt! Zo zie je maar he weer 'n goede keuze geweest! Nu nog 3 weken en dan zien wij jullie weer... heerlijk kan niet wachten! Maar eerst nog even

spannende en bijzondere weken in Thailand...wat zullen jullie veel te vertellen hebben en daar hebben wij straks alle tijd voor.Super Het is de 1e Zondag van de maand dus ga ik zo mediteren in het klooster in Haastrecht! Paps en ik wensen jullie hele bijzondere leerzame weken in de tempel in Thailand .

Liefs en 'n dikke kus voor jullie allebei

Mams en Paps