Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Jakarta

Aankomst AziePosted by Madeleine Hardus Thursday, April 19 2007 03:51:14

Het lijkt erop alsof er al zoveel dagen voorbij zijn gegaan, terwijl we nog maar een dag in Jakarta zijn!

Woensdag waren we nog in KL en gingen we vroeg met de taxi naar het vliegveld. We hadden daar nog 3,5 uur de tijd voordat we de lucht in gingen. In deze tijd hebben we lekker gegeten. Na een uur vertraging vertrokken van Kuala Lumpur naar Jakarta. We kwamen om half zeven aan en het was nog dertig graden!!

En toen, ja wat kan ik zeggen, toen waren we in het chaotische Jakarta. We slapen nu in hetzelfde hotel als twee jaar geleden, hotel Margot, natuurlijk in de Jalan Jaksa. Maar ’s avonds begon het, veel muziek tot een uur of drie en toen begon de moskee…… voor mijn gevoel duurde dat wel een uur. Je weet wel een moskee met allemaal speakers, zodat iedereen in de omgeving hoort dat er gebeden moet worden. Daarna even geslapen en om zeven uur stonden we op om onze office tour te beginnen. Eerst naar het Indonesische onderzoeksinstituut (LIPI), daarna naar de politie, daarna naar immigratie en als laatst gingen we naar de universiteit van Jakarta om het hoofd van de faculteit Biologie (pak Tatang) te ontmoeten. Op zich ging alles snel alleen moesten we twee uur wachten totdat we pak Tatang konden ontmoeten. Was trouwens wel leuk om Gurit (een Indonesische student, die ook met ons in Tuanan heeft gezeten) weer te zien. En gedurende de hele dag is Dewi mee geweest, een leuke en slimme Indonesische studente, die ook voor SOCP werkt en alle buitenlanders helpt met de office tour. Om zes uur waren we terug van de universiteit, nu gaan we even eten en morgen beginnen we weer vroeg om verder te gaan met de offices.
Omdat we op een ongelukkige dag zijn aangekomen (kantoren zijn vrijdagmiddag, zaterdag en zondag gesloten) hebben we ook om een verlenging moeten vragen voor ons verblijf in Jakarta. Normaal gesproken moet je de zevende dag bij de immigratie zijn van de plaats waar je het dichtst bij je onderzoek doet, in ons geval dus Medan. Omdat ons dit niet gaat lukken met de hoeveelheid kantoren die we af moeten gaan, hebben we om verlenging moeten vragen. Het plan is nu om donderdag naar Medan te vliegen.
Er is verder niet veel leuk te vertellen over het langsgaan van kantoren, maar ik denk dat we van het weekend nog wel iets leuks gaan doen. Jullie horen het wel!

Liefs Madeleine

Oh ja er is nog wel wat gebeurd. Zaten we vanmiddag in de taxi, sneed onze chauffeur iemand zo af dat er een bus tegen ons aanreed. Verder niks ernstig aan de hand, maar het is echt typisch Jakarta!

Nog wat fotos van KL:Foto1:Eettentje KL, met op de achtergrond de petronas towers (oftewel de twin towers)
Foto3: Adriano aan zijn ontbijt op het dakterras van onze lodge.
Foto5: Het straatleven in KL.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mamsie Hardus-Heerkens Friday, April 20 2007 08:20:44

Hallo allerliefste schat,

Leuk om zo bij te blijven, vooral ook leuk om die foto's te zien, gek he, het is net wat Pris zegt, zo zitten we met z'n zessen lekker in Duitsland te fietsen, te wandelen te eten en te zwemmen en zo zitten jullie mijlen ver weg, ben vanmiddag bij Ria geweest, dat vertel ik je wel via de mail , heb haar ook een flyer gegeven!! Dag lieverd, kus voor jou en Adriano Love you both!!! Mams

Posted by Pris Friday, April 20 2007 07:37:55

Dag allerliefste zusje!

Zo zitten we lekker in een dorpje in Twente...en zo zit jij in het verre Indonesie...! Ik mis je nu al!! Heel veel succes met je kantoren-tocht. ik hoop dat je niet te lang in die vieze stinkstad hoeft te blijven en lekker snel de mooie jungle in kan gaan! Liefs aan Adriano en dikke kus voor jezelf!