Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Batumbelin II

Begin Tweede SeizoenPosted by Madeleine Hardus Tuesday, February 17 2009 19:54:48

Voorlopig is nu het onderzoek in Batumbelin Quarantaine Center afgelopen. Morgen vertrek ik naar Sampan Getek waar Adriano al drie weken bezig is. Hier gaat mijn conditie op de proef gesteld worden want om 5 uur in de ochtend is het de bedoeling om te vertrekken om op tijd bij het nest te zijn en ik geloof dat het normaal is dat je pas na 7 uur ’s avonds terug komt van het volgen.. Let’s see!

Het onderzoek in quarantaine is goed gegaan, nu is het tijd om de data te analyseren en zien wat voor innovatieve resultaten eruit komen!! Quarantaine was een goede ervaring maar ook zeker confronterend. Hieronder nog wat foto’s:

Beckham die onder andere water spuugt om je aandacht te trekken.

Volgens mij kan er een stelletje gevormd worden Barcelona + Beckham. We hadden Barcelona Jengkol gegeven, iets wat ze nog nooit gegeten heeft en dit doet ze er mee!

Als ze eten krijgen wat ze niet kennen ruiken ze er altijd aan zoals Mutia hieronder doet.

Leuser is de orang-oetan die meer dan 70 kogels in zijn lichaam heeft en het verbazingwekkend genoeg overleeft heeft. Hij is wel blind wat je op deze foto kan zien. Je kan ook zien aan zijn onderlip dat hij om eten vraagt.

Geweldig nieuws voor 10 orang-oetans! Ze zijn verplaatst naar Jambi waar ze worden vrijgelaten. Een lange rit voor de orangs van 2 dagen, maar daarna zijn ze vrij! Er was nationale en internationale (NBC News America) media aandacht hiervoor en Emma is een van de gelukkigen:

Helaas twee dagen na de verplaatsing van de 10 orang-oetans kwamen mensen van de politie aan met in hun auto een orang-oetan. Virina is een wilde orang-oetan die volgens verhalen bij een plantage op de grond liep en in een zwijnen val terecht kwam. Na onderzoek van Rachmad heeft ze ook wat kogels en is ze waarschijnlijk ook gebeten door honden. De wonden zien er verschrikkelijk uit, ze is hieraan behandeld. Hopelijk genezen ze snel.

De rest zijn foto’s van andere prachtige en rare dieren die hier voorkomen, van de omgeving en kinderen in het dorp.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by pris Sunday, April 19 2009 09:17:21

ha lieve Len..ik was op zoek naar je nieuwe stukje blogtekst, maar kon het helaas niet vinden. Toch weer bijzonder en indrukwekkend om de andere verhalen nog een keer te lezen..Bedankt voor je lange mail! Hoopte dat je nog online was, maar je was vlgs mij gelijk daarna weer weg...heel veel liefs en dikke zoen van mij en de rest van de dierentuin hier!!!!!!

Posted by Mams en Paps Tuesday, February 24 2009 10:43:01

Hallo lieverd, Heb zonet 'n heel lang stuk geschreven, is het weer niet gelukt, weet niet wat ik fout doe...maar goed!! daar gaan wij weer!! Geweldig om weer 'n nieuw stuk op jouw blog te lezen! Jeetje zeg dat zal zeker afzien zijn om 5 uur s'morgens te beginnen en dan zo laat weer terug te zijn! Gelukkig hebben jullie straks wat vakantie tegoeg, heb je heel hard nodig! Wat zijn ze toch leuk he, als ik kijk naar die leuke beckam en Barcelona, het zijn ook net clowns. Wil ook nog even zeggen dat het geweldig was om dat geweldige boek te krijgen waarin jij een prachtig hoofdstuk hebt geschreven! Paps en ik zijn apetrots op jou!! Met recht he apetrots!! klinkt leuk! Hier alles goed!! Hoop snel weer wat van je te horen, heel veel sterkte en heerlijk voor jou om weer herenigd te zijn met Adriano! Kus mams en Paps.

Posted by Rita Tuesday, February 24 2009 10:36:46

Hallo Madeleine en Adriano, jeetje zeg ik word helemaal verdrietig van die foto`s, inderdaad maar beter voor haar dat ze is overleden. Verschrikkelijk gewoon. Gelukkig gebeuren er ook hele fijne dingen. Ziet er heel cool uit zeg die rit op de olifant, echt geweldig. Het zijn van die stoere lieve beesten als je ze in ere houdt die elefants, :)Geweldig hoor om dit allemaal te zien wat jullie doen. Succes met de volgende task en ik lees wel hoe je conditie was na de tocht. Veel liefs van Hans en Rita