Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Week 5/6

Derde en laatste seizoenPosted by Madeleine Hardus Thursday, July 08 2010 02:35:17

De kamp manager van SOCP is helaas vertrokken en dat betekent dat wij (Adriano, Ike (Indonesische studente van Jakarta) en ik) de 5 assistenten moeten monitoren. Dit is een behoorlijk moeilijke taak omdat sommige assistenten al 4/5 jaar hier werken en de anderen 2 jaar. Ze hebben al hun eigen gewoontes en om ze te corrigeren terwijl we 12 uur per dag met elkaar in het bos doorbrengen is lastig. Vooral omdat het in de Indonesische cultuur niet de gewoonte is om elkaar te corrigeren en als je dat doet ze erg snel kwaad worden, en niks meer tegen je zeggen of gewoon weglopen. Maar ja toch moeten we ze corrigeren omdat bellen tijdens het volgen van de orang-oetan niet de bedoeling is en naar muziek luisteren ook niet. Omdat er nu telefoonverbinding is zijn er dus een aantal moeilijkheden bijgekomen. Maar dat niet alleen, wat ik in mijn vorige mail schreef over een assistent die ziek was geworden: tot aan vandaag is hij niet komen opdagen en heeft hij niks meer van zich laten horen, terwijl hij wel gespot is in de stad, wat te doen met deze issues….

Het is een gekkenhuis geweest met de orang-oetans! Veel orang-oetans, veel jonge mannetjes die we nog nooit gezien hebben en zelfs een moeder en kind die we nog nooit hebben gezien!! Gisteren zijn Adriano en ik de jungle in geweest om foto’s te maken. Het was echt een topdag om dieren te zien, we hebben 9 orang-oetans gezien (!), een siamang, en het hoogtepunt was een porcupine!! Het was in een gebied redelijk ver van kamp en waar weinig tot geen mensen meer komen. Het was echt geweldig om de twee porcupines uit hun ‘hol’ te zien komen en behoorlijk snel te zien wegrennen. Op een van de foto’s kan je een porcupine gedeeltelijk zien, als je goed kijkt ;-).

Nederland speelt de finale!! We kunnen het alleen zien als we naar een ander dorpje gaan, opblijven tot 2u ‘s nachts en hopen dat er electriciteit is. Wie weet, maar ik denk eigenlijk dat ik dan slaap..

@Anneke: leuk om van je te horen! Campagne was idd een leuke tijd, gaat alles goed met je?

Fotos: http://www.wnfmadeleine.waarbenjij.nu/

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.