Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Laatste week Ketambe

Derde en laatste seizoenPosted by Madeleine Hardus Monday, August 30 2010 22:07:21

Het veldwerk is afgelopen.. De laatste jungle dag was super! Gewoon wandelen in het gebied waar er de dagen ervoor wat dieren gespot zijn en dan op de geluiden afgaan; op deze manier hebben we twee civetkatten gezien, een nest van neushoornvogels gevonden en drie orang-oetans (ja, ze kunnen erg luidruchtig zijn). Nog nooit een nest van neushoornvogels gezien, dat was dus echt een kadootje. Daarna hebben Adriano en ik een paar uur achter een zelfgemaakte struik gezeten, maar helaas de pauw is niet op komen dagen..

Ik moet zeggen dat dit seizoen qua data collectie een erg goed seizoen is geweest. Vanaf nu begint het ‘saaie’ maar belangrijke werk, het analyseren en schrijfwerk. Eerst mijn presentatie voor Japan voorbereiden (nog anderhalve week en dan begint het congres). We blijven nu een kleine week in Medan en dan gaan we naar Banda Aceh. Als we op tijd klaar zijn met onze presentatie kunnen we misschien nog twee dagen naar Pulau Weh, als we aan het wachten zijn op onze exit permit.

Hier dan de laatste foto’s van Ketambe en nog wat foto’s van de spectaculaire vlucht met een propellor vliegtuigje. Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld, recht achter twee Britse piloten!

Foto's: wnfmadeleine.waarbenjij.nu

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.