Madeleine's blog

Madeleine's blog

Wild Orangutan Research in Indonesia

Nieuws & Evenementen Stichting Pongo
News & Events Pongo Foundation

www.orangutan.nl

Naar het bos!

Aankomst AziePosted by Madeleine Hardus Saturday, May 05 2007 14:50:13

Morgen gaan we naar Ketambe!!! Deze week hebben we geprobeerd om alles in orde te maken om naar het kamp te gaan, helaas is het niet helemaal gelukt. We dachten dat we onze KITAS afgelopen vrijdag op konden halen, tot ze zeiden: jullie hebben nog een andere brief nodig… Ik dacht echt het houdt niet op. Elke keer hebben ze een andere brief nodig en kunnen ze je niet datgene geven wat je nodig hebt om verder te gaan. Het is echt lachwekkend als je onze map ziet, het zit helemaal vol met brieven van allerlei instanties. Nu is het zo dat we voor ong. drie weken naar het kamp gaan, met een van de papieren die verplicht is (dat is wel gelukt). Daarna komen we terug voor een paar dagen en regelen we de rest.
Het punt bij al deze instanties is, dat ze zelf de regels niet weten, niemand heeft verteld wat nodig is. Het gevolg is dat het elke keer veranderd.. Voor Simone was het anders dan voor ons. Een voorbeeld is dat zij bij de immigratie in Medan maar 250.000 Rp moest betalen en twee papieren minder nodig had, wij betalen per persoon 700.000 Rp…
Ook voor Ketambe is het niet zeker of we al deze papieren nodig hebben, het is geeneens meer zeker of het Gunung Leuser National Park nog een nationaal park is…
Wij proberen alles te doen volgens de regels, maar soms vraag je je af welke regels.

In ieder geval gaan we morgen naar Ketambe, en wij hebben er ontzettend veel zin in! Het schijnt daar echt geweldig te zijn. Hoe het kamp en het bos is en hoe de dieren zijn krijgen jullie dus al snel te zien, omdat we weer binnenkort naar Medan terug moeten.

Veel liefs Madeleine

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by marc en trudi Wednesday, May 09 2007 11:55:06

Lieve Madeleine en dear Adriano

Allereerst natuurlijk de hartelijke felicitaties !!! Het moet geweldig zijn om je verjaardag op zo,n mooie plek te vieren. De hele avond hebben we aan jullie gedacht omdat we steeds tegen elkaar zeiden: "en nu gaan we de website bekijken". Maar het is druk in ons leventje zeker na 4 dagen gekampeerd te hebben op een heerlijke boerderijcamping. (geen apen maar wel wilde kippen om ons heen). Dan stapelt de post en was en werk zich op dus moesten we even a n de slag. Verder spannende tijden rondom de koop van een ander huis maar dat laten we weten als het allemaal doorgaat. Leuk om al jullie verhalen te lezen. Ga het weer vaak doen en ook vaak mailen. Weet uit ervaring dat het erg leuk is om ver in het buitenland ff iets te horen. Al gaat het over de aardappelen of het weer. Dus.........wij hebben heerlijk aardappeltjes gegeten en het weer is slecht. Temperatuur ongeveer 10 graden. En ook veel tropische regenbuien. Liefs, dikke knuffel voor je verjaardag. P>

Posted by Sabine Sunday, May 06 2007 01:36:22

He Madelein,

Wat een gedoe zeg met al die papieren. Dat was een stukje makkelijker toen ik dat allemaal voor Australie moest regelen. Even het internet op en de dag erna was alles geregeld. Ik hoop dat alles snel geregeld is en dat je aan de gang kan gaan. Heel veel succes.

x Sabine

Posted by Mams Saturday, May 05 2007 22:27:00

Hee Hallo lieverd,

Wat 'n gedoe zeg met al die papieren! Wel goed dat jullie nu toch vertrekken naar Ketambe, ben erg benieuwd straks naar de verhalen en de foto's, lijkt mij echt fantastisch!! Verder niet zoveel te vertellen, tenslotte heb ik je zonet aan de telefoon gehad, was weer super jouw stem te horen, Hier gaat alles oke en met Oma ook! Veel lief en dikke kus ook voor Adriano. Oja ben bezig om toch maar wat Portugees te leren, zodat ik de moeder van Adriano kan bellen of schrijven!Was leuk om haar aan de telefoon te hebben, met op de achtergrond een tolk!

Heel veel succes en plezier daar!

Take good care, the both of you!!